INTERNATIONAL
ไทย English Deutsch Nederlands
Laatste update 11 Februari, 2024.

In detail.....

Een teakhouten huis gaat langer dan een mensenleven mee! Het is een gouden en duurzame investering.

Door zijn goud-bruine kleur wordt het wereldberoemde Thaise Teakhout hier Gouden Teakhout(Mai Sak Tong) genoemd, de latijnse naam is "Tectona Grandis". Het is 't meest tegen ongedierte -zoals termieten- resistente soort hardhout en één van de waardevolste houtsoorten ter wereld, bekend om z'n robuust- en stevigheid. Het weerstaat alle weersomstandigheden en zal niet rotten of schimmelen.

Alle ThaiLanna Home huizen worden handgemaakt.

Binnen- en buitenwanden, ramen en deuren worden gemaakt van teakhout.

Sinds begin 1989 is het gebruik van teakhout in Thailand aan strenge regels gebonden om wildkap in de oerbossen te voorkomen. De herkomst van het hout dat wij gebruiken is gecontroleerd en gecertificeerd door de Thaise authoriteiten.

Vloeren en balken van de structuur zijn gemaakt van tropisch hardhout zoals Mai Deng.

"Mai Deng" is Thai voor "rood gekleurd hout", vanwege de roodbruine kleur.
Door de eeuwen heen is Mai Deng het meest gebruikte tropische hardhout in Thailand voor het maken van vloeren en de steunbalken in huizen.
De Latijnse naam is "Xylia Kerrii Craib & Hutch". De duurzaamheid van Mai Deng ligt op hetzelfde niveau als van Golden Teak. Het is zwaarder dan water en de hardheid is dubbel zo groot als dat van Golden Teakwood. Daarom is tropisch hardhout zoals Mai Deng bij uitstek geschikt voor de houten structuur.

Tropisch hardhout is perfect voor de structuur, maar minder aan te raden voor de muren omdat de planken voor wanden dunner zijn dan balken en daarom na verloop van tijd onder invloed van het weer zullen barsten of buigen. Daarom gebruiken we voor alle wanden, ramen en deuren uitsluitend gouden teak.

 

Dakbedekking opties

Ayara Dakbedekking
Voor de meeste huizen die wij momenteel bouwen gebruiken wij duurzame "Ayara" dakbedekking. Dit is bijzonder sterk (kan tot 180 kg/cm2 belast worden), is ondoordringbaar voor vocht, en zorgt door de speciale manier van leggen voor een waterdichte dakbedekking.
Gemaakt van SCG portland cement, gemengs met synthetische vezels. Het is vrij van asbest.
Klik hier om een brochure in PDF format (in Engels) te downloaden over deze dakbedekking. Zie voorbeeld links.
Houten shingles

Verder gebruiken we vaak authentieke houten singles die aangebracht worden op een laag van overlappende zink-stroken. Dat zink is de eigenlijke waterdichte dakbedekking. Dit is een eeuwenoude traditionele Thaise dakbedekking die wij verbeterd hebben door de waterdichte onderlaag.

Maar onder invloed van vocht en zonneschijn kunnen sommige houten shingles na enige tijd een beetje buigen, maar de zinkstroken eronder voorkomen lekken.

.

Terra cotta keramische dakpannen

Ook kunnen we een dakbedekking maken van terra cotta singles van onder hoge temperatuur gebakken klei.

Deze dakbedekking vereist i.v.m. het hogere gewicht een zwaardere en sterkere dakconstructie. Voor grotere daken gebruiken we voor de dakconstructie daarom vaak staal. Uiteraard van buiten uit onzichtbaar.

Ok, om eerlijk te zijn is er nog een optie, de stalen of betonnen golfplaten, juist, die die gebruikt worden voor fabriekshallen, stallen en goedkope resort-bungalows. Met pijn is het hart zien we hier vaak mooie houten huizen met daarop bonte golfplaten. Jammer! Voor ThaiLanna Home is dat geen optie.

© 2004-2024 ThaiLanna Home Co., Ltd. Chiang Mai & Phrae, Thailand. All rights reserved. Last update February 11, 2024 .