INTERNATIONAL
ไทย English Deutsch Nederlands
Laatste update 11 Februari, 2024.

Wat is in de prijs inbegrepen

Op diverse pagina's van deze website geven we aan wat er in onze prijzen is inbegrepen. Als klant moet u dat weten voordat u een huis koopt. Maar we willen u ook vertellen wat er niet is inbegrepen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

We proberen zo volledig en duidelijk mogelijk te zijn, mocht u toch meer willen weten vraag het ons dan gerust.

 

Bouwkundige tekeningen


Een volledige set van zo'n 25 pagina's bouwkundige tekeningen is inbegrepen.

Deze tekeningen - ondertekend door een gelicentieerde Thaise bouwkundig ingenieur - zijn vereist om een bouwvergunning aan te vragen bij het districtskantoor (Oh Poh Toh).

We zetten de naam van de koper op die tekeningen, dus die persoon is dan de eigenaar van het huis. Het kan een buitenlander zijn die dat huis bezit op een stuk grond - dat niet van dezelfde persoon is - en kan als hij/zij dat laterwil naar een andere plek in Thailand worden verplaatst (behalve de niet-verplaatsbare onderdelen zoals de fundering). Hiervoor is de toestemming van landeigenaar niet nodig.

Elke pagina van die set van tekeningen wordt gestempeld en ondertekend en die set van tekeningen is dan de bouwvergunning en een bewijs van eigendom.

Dit is hier slechts een formaliteit en meestal wordt binnen een paar dagen die vergunning verleend.
" Met een bescheiden tip aan de persoon die de aanvraag in behandeling neemt volgt die vergunning doorgaans zelfs heel snel."

Fundering

Een solide fundering is inbegrepen.

Een zeer belangrijk onderdeel van de constructie is naar onze mening de fundering. Onze funderingen zijn van dezelfde kwaliteit en specificaties als die voor kwalitatief hoogwaardige betonnen huizen, hoewel het gewicht van een houten huis minder is.

Voor een zwaar betonnen huis is een sterke fundering nodig om o.a. scheuren in de muren te voorkomen.
Voor onze huizen is dit deels ook een reden (badkamers en eventuele van gasbetonblokken gemaakte ruimtes onder het huis) maar ook om ervoor te zorgen dat deuren en ramen niet uit het lood raken en nog maar met moeite te openen en sluiten zijn.

De betonnen vloer in de open ruimte onder het huis heeft doorgaans een gladde afwerking, tenzij u er tegels of een andere bedekking op wilt aanbrengen. Het plaatsen van die tegels en de tegels zelf zijn NIET inbegrepen. Vanzelfsprekend kunnen wij die tegels plaatsen.

Sceptische- en afvalwatertanks

Deze tanks zijn inbegrepen.

De grootte en het aantal tanks is afhankelijk van o.a. het aantal badkamers in de woning.

Loodgieterswerk

Al het loodgieterswerk is inbegrepen

Dus inclusief het monteren en aansluiten van alle kranen, toiletten, wastafels, gootstenen etc..

Als u een bovengrondse watertank wilt hebben dan installeren wij deze ook gratis, inclusief aansluiting, op voorwaarde dat we deze op de betonnen vloer onder de woning kunnen plaatsen.
Een aparte betonnen vloer voor die tank is NIET inbegrepen.

Prijs van een watertank plus pomp en eventueel een filter is echter NIET inbegrepen.
De leverancier van het filtersysteem installeert meestal het filter voor u.

Elektrische installatie

Bij ons inbegrepen.

In al onze huizen is een elektrische installatie naar westerse norm met meer dan voldoende stopcontacten, zodat u normaal gesproken geen verlengsnoeren nodig hebt die op de vloer liggen om een ​​ventilator of wat dan ook aan te sluiten. Op het terras plaatsen we een verzonken en spatwaterdicht dubbel stopcontact op de plek waar u een tafel wilt plaatsen.

De elektrische buizen met daarin de kabels worden allemaal niet-zichtbaar geplaatst, zoals tussen de wanden of boven het plafond.

Het hele systeem is geaard. Er zijn geen niet-geaarde stopcontacten in onze huizen.

De inhoud van de meterkast is van een Duits merk met de hoofdzekering, aardlekschakelaar en veel zekeringen voor de diverse groepen en apparatuur.

Per 2 m2 van de oppervlakte zoals vermeldt op de plattegronden die bij het contract zijn ingesloten heeft u recht op 1 elektrisch aansluitpunt, inclusief stopcontacten, schakelaars, tv-kabel en telefoonuitgangen, lichtpunten enz. Dit is normaal gesproken meer dan voldoende. Een dubbel stopcontact telt voor 1 elektrisch aansluitpunt.

Voor elk extra elektrisch aansluitpuntpunt berekenen wij 1.500 baht per stuk, inclusief het betreffende stopcontact of schakelaar.

NIET inbegrepen zijn verlichtingsarmaturen, gloeilampen en elektrische apparaten. We installeren ze echter gratis, inclusief plafond- of wandventilatoren.

De hoofdmeter voor de elektriciteit in Thailand wordt altijd net buiten je grondstuk geplaatst aan de openbare weg. Omdat we de afstand van daar naar de meterkast in uw huis niet kennen, zijn de boven- of ondergrondse kabels tussen de meter en het laadcentrum NIET inbegrepen.
We kunnen het voor u aanleggen en kunnen een vaste prijs daarvoor geven.

Badkamers met sanitair en tegels

Volledig uitgeruste badkamers zijn inbegrepen.

De binnenwanden van de badkamers zijn van gestuukte gasbetonblokken met daarop tegels.
Vloeren zijn van waterdicht gewapend beton en worden ook betegeld.

Voor de tegels hanteren wij een stelpost per vierkante meter. U kunt deze zelf uitzoeken.

Sanitair en hulpstukken zijn inbegrepen tot opnieuw een stelpost dat in elk contract zal worden gespecificeerd.
Voor elke douche is een warmwaterapparaat in de prijs inbegrepen. Dit valt dus buiten de stelpost.

De hoogte van de stelposten is meer dan voldoende voor u om kwaliteitssanitair te kiezen van merken zoals American Standard, Cotto en andere. Ook het sanitair met kranen kunt u zelf uitzoeken.

Keuken

Een teakhouten keuken is inbegrepen.

We plaatsen een teakhouten keuken, stijl zoals op bovenstaande foto met gootsteen en een betegeld keukenblad.

Alle extra accessoires en apparaten zijn NIET inbegrepen, zoals een kooktoestel en een afzuigkap. Als U het koopt, zullen we het gratis voor u installeren.

Teakhouten deuren en ramen met horregaas

Inbegrepen voor alle buitendeuren en ramen.

ALLE buitendeuren en ramen van woon- en eetkamer, slaapkamers en binnenkeuken zijn voorzien van teakhouten deuren en ramen met horregaas zoals die op bovenstaande foto in onze fabriek.

De buitenramen met horregaas van de badkamers zijn ook inbegrepen.

Laat nu de frisse wind maar binnen komen en de insecten blijven blijven!

Schilderwerk

Inbegrepen.

Al het zichtbare hout krijgt 2 lagen van eerste klas uit Europa geïmporteerd houtbeits, geproduceerd door 's werelds grootste verfproducent.

Al het niet zichtbare hout wordt behandeld met houtverduurzamingsmiddelen.

Garantie

De afwerking van de woning garanderen wij voor een periode van 1 jaar. De denken valt hierbij bijvoorbeeld aan klemmende ramen of deuren. Hout zet tijdens het regenseizoen uit en krimpt in het droge seizoen. Dus gedurende het eerste jaar kunt u zelf vaststellen of er hier en daar wat bijgesteld moet worden door ons. Verder vallen hier zaken onder als problemen met de elektrische installatie, loodgieterswerk en bijvoorbeeld de dakbedekking.

Urgente problemen verhelpen wij zo mogelijk nog dezelfde dag.
De niet urgente problemen zullen wij allemaal aan het eind van de garantieperiode verhelpen. Maar alles in goed onderling overleg.

De structuur van de woning wordt gegarandeerd gedurende 10 jaar.

 

© 2004-2024 ThaiLanna Home Co., Ltd. Chiang Mai & Phrae, Thailand. All rights reserved. Last update February 11, 2024 .